понеделник, 18 май 2015 г.

Бомбата в автобуса - разчистване на сметки?


35 души живеят втори живот, след като взривно устройство беше открито в автобусав който са пътували от Чехия към България. Една от версиите е разчистване на сметки.

Рейсът, в който беше открита бомбата, е пристигнал на автогарата във Варна рано тази сутрин в около 4.30 часа. Част от пътниците са слезли и превозното средство е продължило в посока София.

Фирма "Омега груп" има договор с Автогара Варна от две години и изпълнява редовни курсове от Варна до Прага всеки четвъртък. За първи път в автобус на компанията намират бомба, но преди около два месеца друг рейс на превозвача е бил запален. 

"При нощуването в Прага пред хотела е извършен палеж и автобусът напълно е изгорял. Има разследване от криминалните отдели на Чехия, но до сега няма резултат дали палежа е умишлен“, коментира инженер Веселин Михайлов, началник Автогара Варна. 

Управителят на фирмата и шофьор на автобуса обаче не потвърждава информацията за палежа. Недоумява и защо точно в неговия рейс е заложена адската машина. Според разказ на очевидци собственикът на чантата не се е върнал при спирането за почивка в Бърно. В такава ситуация шофьорът е длъжен да свали и багажа му.

Иначе на Автогарата във Варна правилата за превозвачите са строги. Допускат се само описаните в договорите автобуси.

Според договора на фирмата с Автогара Варна Омега груп разполага с два автобуса, които правят курсовете до Прага.  

След инцидента на автогарата няма въведени специални мерки за сигурност, но за активния туристически сезон се увеличава видеонаблюдението, охраната и е въведено предупреждение на пет езика пътниците да не оставят без надзор багажа си.

Репортер: Нивелина Няголова

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще кометираш ли ?